Sök:

Våra varumärken
Vi är stolta över våra varumärken och för flera av dem är vi enda återförsäljaren i Sverige.
Nedan kan du läsa lite mer om dem.  


Method

MethodVännerna Eric Ryan och Adam Lowry startade Method i USA, 2000. Eric funderade på om städprodukter verkligen var tvungna att vara fula, och Adam drömde om att tillverka grön rengöring som faktiskt också gav ett riktigt rent resultat.
Method har tagit fram en ”Dirty list” med ingredienser som är kända eller misstänkt giftiga för natur och/eller människa och som man därför konsekvent ratar i sina produkter. Därför hittar du ingentng alls av: parabener, fosfater, klorin, ftalater, triclosan, bisfenol-A, ethyelene glykol, formaldehyd eller ammoniak. Innehållet i produkterna är istället biologiskt nedbrytbara ingredienser som är av naturligt ursprung så långt som möjligt och doftpaletten är innovativ och alltid fräsch. Methods produkter har heller aldrig testats på djur och förpackningarna är, med undantag av några spraymunstycken, gjorda av 100 procent återvunnen plast som gjutits i en väldigt attraktiv design.  
 

Maison Belle
Maison Belle Isabella SmithMaison Belle är ett danskt ekocleaning-märke skapat av Isabella Smith, inredningsgeniet som också ligger bakom tidningen Isabellas (finns även i Sverige.) Allt började med en önskan att hitta städprodukter som var säkra både för människor och miljö och som dessutom smickrade köksbänken de stod på. När Isabella Smith inte kunde hitta tillräckligt snygga och bra produkter på marknaden så påbörjade hon arbetet med att göra dem själv. Våren 2005 introducerades så den första av hennes rengöringsprodukter med biologiskt nedbrytbart innehåll, av naturligt ursprung i så hög grad som möjligt, doftsatta med eteriska oljor och i stilren förpackning med gammeldags apotekarkänsla. Produkterna är också UK HSE-certifierade för icke- giftiga rengöringsmedel för hushåll och därför hittar du ingen orange varningssymbol på flaskorna. Att samtliga produkter görs nära Sverige, i Hobro, Danmark, är förstås ytterligare ett miljöplus.
 

The Laundress New York
The Laundress New YorkThe Laundress (fritt översatt ”tvätterskan”) grundades 2004 av New York-kvinnorna Lindsey Boyd och Gwen Whiting, båda utbildade inom textil & design och med ett förflutet hos modehuset CHANEL. Bakgrunden var den självupplevda bristen på exklusiva tvätt- och sköljmedel för kläder som vanligtvis kräver dyr kemtvätt. Det blev företagets första uppdrag, och fortfarande specialiserar man sig på just lyxiga tvättillbehör som håller fina kläder fina längre, utan att de behöver kemtvättas.

The Laundress Home Collection följer samma högkvalitativa linje med en doftsättning helt utöver det vanliga och ingredienser som är biologiskt nedbrytbara för att passa även de högt ställda ”gröna” kraven. The Laundress produkter är utsökt parfymerade med en väl avvägd blandning av eteriska oljor, inga syntetiska dofter finns i produkterna. Man använder växtbaserade ingredienser, inget från petroleumindustrin. Istället för klorin tillsätter man vid behov ett naturligt och miljösäkrare blekande alternativ. Självklart hittar man heller inte konstgjorda färger, ftalater, fosfater eller parabener. Slutligen är produkterna högkoncentrerade och väldigt, väldigt dryga, vilket också gynnar miljön.  
 

Das Apartment Hamburg
Das Apartment HamburgNär Ingrid Kühn började hyra ut möblerade lägenheter i Hamburg, Tyskland, 2002, som ett alternativ till hotell för stadens gäster, så saknade hon ekologiska städprodukter som skulle matcha våningarnas exklusiva look och dessutom vara doftsatta på ett sätt som andades lyx och bekvämlighet. När hon inte hittade produkter som motsvarade hennes högt ställda estetiska krav så tog hon fram en egen linje av gröna städprodukter som var designade för att passa en modern inredningsstil. 

Produkterna görs i så hög utsträckning som möjligt av naturliga ingredienser och förpackningarna är tillverkade av återvinningsbara material. Varken råvarorna eller de färdiga produkterna är testade på djur och inga animaliska ingredienser används. Silikoner, parafiner eller annan mineralolja finns inte i produkterna, inte heller fosfater, formaldehyd, lösningmedel, färgämnen eller kemiska konserveringsmedel. Dessutom är produkterna väldigt dryga och en liten klick räcker lång väg.
Samtliga produkter tillverkas i Tyskland så att Ingrid Kühn har full insyn i tillverkningsprocessen.

Beauty Engineered for Ever
Beauty Engineered for Ever, B.E.E, grundades 2004 av Nya Zealändskan Brigid Hardy, som lämnade sin karriär som management konsult för att följa sin vision av att utmana marknaden med sinnligt framtagna städprodukter, där de gröna ingredienserna inte konkurrerade ut den sköna känslan och det stilrena utseendet. Efter att ha tagit Nya Zealand med storm erövrar hon nu världen, inte minst tack vare flaskornas humoristiska texter, ett signum för märket, och dessutom använder man den senaste eko-teknologin och har vunnit flera priser på grund av sin prestanda.
Vi är stolta över att vara den enda återförsäljaren av B.E.E:s produkter i Sverige!
B.E.E:s produkter är säkra och skonsamma för dig och ditt hem. Man utesluter skadliga kemikalier till fördel för naturliga ingredienser och eteriska oljor. Varje produkt är också dermatologiskt testad och framtagen för att vara mild mot huden.
Med kärlek från Nya Zealand!

 


Textalk Webshop